У Калуші визначили найкраще кафе та автобусний маршрут

 

Цієї неділі в Україні відзначається День підприємця. У рамках підготовки до цього свята у Калуші вперше було проведено конкурс, на якому визначали краще кафе і кращий автобусний маршрут міста.

 

Ініціатива проведення цих конкурсів належить галузевим радам підприємців, які діють при виконавчому комітеті міської ради: торгівлі, ресторанного господарства та інших сфер послуг і промисловості, транспорту та будівництва. Крім того, з 2006 року при міському голові діє рада промисловців і підприємців.

 

Робота з визначення кращого кафе і автобусного маршруту тривала протягом липня-серпня.
Щодо кращого автобусного маршруту загального користування, то тут переможця визначали методом анкетування. Було розроблено стандартну анкету і працівники сектору транспорту відділу підприємництва управління економічного розвитку міста проводили опитування пасажирів на усіх міських автобусних маршрутах. Як повідомила заступник міського голови Руслана Вайда, всього було опитано 210 пасажирів, по 30 на кожному автобусному маршруті. До уваги бралися такі критерії, як комфортність транспортного засобу, дотримання графіків руху, культура поведінки водія тощо. Потім усі бали на кожному маршруті сумували. Переможцем з сумою 444 бали став маршрут №5 «Карпатська кераміка — Загір’я» (підприємець Олег Кучерак). Усі інші маршрути суттєво відстали від переможця, жоден не набрав суму більше 400 балів.

 

Краще кафе визначали також методом анкетування. Але анкета була об’ємна і включала вісім запитань. Оцінювали кафе підприємці, об’єднані в групи по троє чоловік (до них входили лише ті, які не мають відношення до закладів громадського харчування). Враховувалися такі критерії, як стан прилеглої території (впорядкованість, декоративне оформлення, озеленення, наявність місць для паркування), комфортність внутрішнього і зовнішнього дизайну приміщень (кондиціонування, освітлення, кольорова гама, декоративне озеленення, наявність художніх композицій), оснащеність закладу устаткуванням, меблями, посудом, столовими приборами, процес обслуговування (рівень сервісу, накривання столів за попереднім замовленням), асортимент продукції, оформлення меню, прейскуранту і карти вин, стан санвузла, наявність гардероба, відповідність ціни і якості. Оцінювання проводилося за десятибальною шкалою. Причому, як зазначила Руслана Вайда, однією з ключових вимог було те, щоб власники кафе не були задіяні у цьому процесі, їх ніхто не повідомляв, коли і хто до них прийде проводити оцінювання. Тобто підприємців, які його здійснювали, обслуговували як звичайних відвідувачів.

 

З поміж 24 закладів громадського харчування, які брали участь у конкурсі, найкращим стало кафе готельного комплексу «Меркурій» (середній бал 8,25). Загалом перші чотири місця мають досить щільні результати: друге місце посіла «Анна Марія» (8,19), далі йдуть «Вінтаж +» (8,16) і «Майдан» (8,13). До десятки кращих також увійшли «Садиба», «Терези», «Касабланка», «Баварія», «Лотос» та «Любава».

 

Кращий автобусний маршрут і краще кафе на святкуванні дня підприємця, яке відбулося вчора ввечері, отримали грамоти і цінні призи.

 

Крім того, різними відзнаками нагороджено ще 50 підприємців нашого міста. Така велика кількість, зазначила Руслана Вайда пояснюється тим, що цього року це було фактично об’єднане святкування дня підприємця і дня працівника побутового обслуговування населення (це свято відзначається у березні). Золоті значки отримали Сергій Барна (фірма «Гоба»), Микола Полицький і Віталій Кінаш, срібні — Сергій Хухра (ТзОВ «Колос») і Василь Вагілевич. Решта нагороджені грамотами міського голови.


вікна


03.09.2011 3317 0
Коментарі (0)

25.12.2025
Анастасія Батюк

Директор фірми привласнив бюджетні мільйони на ремонті спортивної бази «Заросляк», і це не єдиний випадок посягання на кошти платників податків в області.

5263
23.12.2025
Вікторія Матіїв

«Його знали як життєрадісного, позитивного «живчика». Що б не траплялося, він казав: «Все буде добре». Він любив життя і дуже хотів жити», — пригадує Олена Прокопишин свого чоловіка, полеглого військовослужбовця Миколу Прокопишина.

18911
21.12.2025
Дарина Кочержук-Слідак

Фіртка розповідає про привласнення готівки від туристів через квитки та фінал 17-річної земельної епопеї з мільйонними збитками.

1416
17.12.2025
Микола Данилів

Під час повномасштабної війни самовільне залишення військової частини стало серйозною проблемою для Збройних сил України.

1423
11.12.2025
Павло Мінка

Національні парки Івано-Франківщини, де зберігаються праліси та унікальні види рослин і тварин, стикаються з системними загрозами: незаконними рубками на сотні мільйонів гривень, організованими схемами та обмеженим контролем через воєнний стан.  

1498
07.12.2025
Вікторія Косович

Ректор «Івано-Франківської академії Івана Золотоустого» та священник Олег Каськів понад двадцять років поєднує духовне покликання з керівництвом освітою. Як сучасна молодь поєднує навчання, технології та духовність? Чи може церква залишатися авторитетом у світі соцмереж? І як війна змінює освіту та цінності студентів — читайте в інтерв'ю Фіртці.  

5308

Фарр – це такий різновид щастя. Знак, що ним вищі сили позначають людей, від народження «приречених» на успіх та перемогу.

452

Він мав особливий голос, талант композитора. Був дотепним, креативним, наполегливим, небагатослівним, потужним і результативним. А ще – дуже цілісною людиною. Такі зараз, в епоху мерехкотіння уваги в потоці самовпевненого дрібного, у все більшому дефіциті…

19529

Завдяки кіноіндустрії з її різдвяними фільмами ми добре знаємо про особливості  святкування Різдва в трансатлантичному світі (США, Канада, Великобританія) та Європі. В Україні серцем цього свята є колядки та щедрівки.  

1430

«Голлівуд» завжди або передбачає, або програмує нам майбутнє.

1680
22.12.2025

Найкраще, щоб у раціоні переважала так звана «груба» їжа — продукти, багаті на клітковину. Йдеться про буряк, капусту, моркву, гриби, фрукти, овочі та зелень.     

4833
17.12.2025

Цукор — один із найбільш суперечливих інгредієнтів у нашому харчуванні. Його звинувачують у розвитку ожиріння, діабету, “залежності” та навіть депресії. Але чи справді потрібно повністю уникати цукру? Або ж питання лише у його кількості?  

1882
11.12.2025

Святкові застілля часто спокушають нас великою кількістю смачних страв, але переїдання може зіпсувати як настрій, так і самопочуття.  

6777 4
21.12.2025

Рішення не переходити на новоюліанський календар ухвалили 18 грудня за круглим столом.

1888
16.12.2025

З 26 по 28 грудня 2025 року в Івано-Франківську у храмі Царя Христа отців василіян УГКЦ відбудеться XVII Міжнародний різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях».  

1815
13.12.2025

На переконання отця, справжню підтримку дають віра, молитва, Слово Боже, одновірці та щирі друзі. Важливо й самим бути поруч із тими, хто горює — підтримати присутністю, словом та молитвою.

8694
22.12.2025

Садиба Рея — пам’ятник архітектури національного значення, яка колись була центром аристократичного життя Галичини.

1429
21.12.2025

Саміт (зібрання керівників країн) ЄС, що відбувся у Брюсселі 18–19 грудня, був драматичним, непрогнозованим, навіть хаотичним, але завершився для України з найкращим результатом.  

868
17.12.2025

Питання проведення виборів в Україні під час повномасштабної війни залишається складним як з безпекового, так і з політичного погляду.  

1229
11.12.2025

Адміністрація президента США Дональда Трампа перевертає з ніг на голову звичну логіку американської зовнішньої політики — Європа шокована, але ще в очікуванні змін на кращі стосунки зі своїм стратегічним союзником.  

1513
05.12.2025

Василь Вірастюк — народний депутат України IX скликання від Івано-Франківщини. За нього у 2021 році під час проміжних виборів у 87 окрузі проголосували понад 31,2% виборців.

5110