Послуги з організації гарячого харчування у даному закладі надає приватний підприємець Кузів Світлана Миколаївна, інформує департамент освіти та науки МВК.
У ході вивчення виявлено наступне.
Примірне двотижневе меню погоджене Івано-Франківським міськрайонним управлінням Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області окремо для учнів 1-4 класів (сніданок, обід) та для учнів 5-11 кл. (сніданок, обід).
Щоденне меню-розклад на 23.03.2016р. укладене приватним підприємцем Кузів С.М., підписане директором школи Попович М.В., складене окремо для учнів 1-4 та 5-11 класів (сніданок, обід).
Укладено вільний вибір страв (24 найменування).
Спостерігається відповідність приготованих страв до меню, технологічних карт. Калькуляційні картки на всі види страв систематизовані.
Договори на постачання продуктів харчування, супровідні документи представлені. Усі матеріали систематизовані в окремих папках за групами товарів.
Аналіз меню на 23 березня 2016р. Сніданок для учнів 1-4 класів.
У цілому вагові норми приготовлених страв, виданих дітям для споживання, відповідають меню-розкладу. Спостерігається незначна невідповідність вагових норм у порції, виданій учням (салат – 5г, сосиска з маслом – 5г ) та у контрольній порції (сосиска з маслом – 10г, картопляне пюре – 10г).
При харчоблоці ведеться журнал контролю за харчуванням дітей, яким необхідне дієтичне харчування. Списки дітей укладені медичним працівником (за списком 25 учнів). Однак, заяв від батьків не надходило.
Проведено бракераж приготовленого сніданку. Запис у журналі бракеражу готової продукції здійснено медичним працівником СШ № 5 Бойчук М.Б., котра тимчасово обслуговує ЗШ№ 7 на час відсутності основного медичного працівника Швець Р.В.
Графік видачі страв укладено та дотримується. Щодня гарячим харчуванням охоплено понад 50% учнів. Денне меню із зазначенням виходу кожної страви наявне. Меню-розклад складений єдиним для всіх дітей закладу, з різним виходом страв, враховано вікові норми харчування. Встановлено марміт для підігріву приготовлених страв. Порції видаються учням своєчасно, в момент їхньої присутності в обідній залі.
За кількістю та асортиментом у шкільному буфеті переважають вироби власного виробництва (36% від загального асортименту; салати - 12%, випічка –24%) та фасовані кондитерські вироби (40% від загального асортименту страв).
Салати власного виробництва готуються безпосередньо перед видачею, зберігаються не у холодильному обладнанні.
У ході перевірки виявлено, що у більшості представлених кондитерських виробах містяться штучні ароматизатори, підсилювачі смаку.
Протермінованої продукції не виявлено.
Відзначено перевагу вітамінізованих страв.
Під час опитування учні та педагоги школи висловлювали схвальні відгуки щодо асортименту продукції та якості приготовлених страв, культури спілкування працівників харчоблоку.
«У шкільну їдальню я приходжу щодня. Тут смачно готують. Споживаю другу страву та булочки», – так висловився учень 9-А класу Млиницький Сергій.
Проведено відбір зразків страв для фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень (масло солодковершкове, сосиски «Молочні»).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Мешканці Івано-Франківська просять повернути безкоштовне харчування для учнів молодших класів
У школах Івано-Франківська скасували безоплатне гаряче харчування для учнів 1-4-х класів
Як планують харчувати учнів 1-11 класів у школах Івано-Франківська у 2016 році