У Франківську проведуть виставку страв країн карпатського регіону «Карпатські наїдки».
Ця подія, за словами організаторів, сприятиме перетворенню Прикарпаття на перлину кулінарного туризму, інформує Фіртка.
Виставка нагадуватиме етношоу кулінарного мистецтва, під час якої кожен бажаючий зможе довідатися про традиційні страви угорської, словацької, чеської, польської, румунської, сербської, австрійської і звичайно української кухонь.
Оригінальні страви карпатського регіону згаданих країн мають регіональні та етнографічні особливості і близькі до традиційнoі гуцульської та бойківської кухонь.
Виставка відбуватиметься 19 квітня у приміщені Інституту туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Початок - о 12.00 (вул. Галицька 201 б).
Карпати – гірська система на сході Центральної-Східній Європи, що об’єднала Україну, Угорщину, Чехію, Польщу, Словаччину, Румунію, Сербію та Австрію, що простяглися від чесько-австрійського кордону – на заході до Залізних Воріт на сході, утворюючи опуклу дугу, що замикає Середньодунайську рівнину.