Карпати – гірська система на сході Центральної-Східній Європи, що об’єднала Україну, Угорщину, Чехію, Польщу, Словаччину, Румунію, Сербію та Австрію, що простяглися від чесько-австрійського кордону – на заході до Залізних Воріт на сході, утворюючи опуклу дугу, що замикає Середньодунайську рівнину.
Виставка страв країн карпатського регіону «КАРПАТСЬКІ НАЇДКИ» подія, яка сприятиме перетворенню Прикарпаття на перлину кулінарного туризму.
Роль туризму в господарстві краю зростає з кожним роком. Прикарпаття є одним із перспективних туристичних регіонів держави й відіграє важливу роль на українському туристичному ринку.
Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – навчальний заклад, що здійснює підготовку фахівців високої кваліфікації в галузі готельно-ресторанної та курортної справи.
Виставка нагадуватиме етношоу кулінарного мистецтва, під час якої кожен бажаючий зможе довідатися про традиційні страви угорської, словацької, чеської, польської, румунської, сербської, австрійської і звичайно української кухонь.
Оригінальні страви карпатського регіону згаданих країн мають регіональні та етнографічні особливості і близькі до традиційнoі гуцульської та бойківської кухонь.
Виставка відбудеться в Інституті туризму Прикарпатського університеті о 12 годині, 19 квітня. Адреса: Галицька 201б.