Віктор Шевченко: Наше завдання – розвиток гастрономічної культури в Україні

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13434809_1036262483128325_8962521637028242750_n.jpg?oh=4f1d1430c37cd7022fe25c9188839b30&oe=57C3D408

 

Вперше у Буковелі відбувся загальнонаціональний кулінарний конкурс Bukovel Cooking Contest 2016. Організатори обіцяють, що він стане доброю традицією та відбуватиметься щорічно у червні місяці.

 

«Головне наше завдання сьогодні – це розвиток гастрономічної культури в Україні. Цей конкурс мотивує і допомагає розвиватись в професійному середовищі молодим кухарям. Стосовно ж Буковеля та нашої мережі закладів харчування, то ми, не дивлячись на те, що досягли певних висот в гастрономії, не зупиняємось на досягнутому, а слідкуємо за новими гастрономічними тенденціями і втілюємо чимало інновацій» - говорить Віктор Шевченко керуючий партнер компанії "Carte-l" - організатор фестиваля.

 

Два десятки кухарів-фіналістів регіональних конкурсів - зійшлися на першому загальнонаціональному змаганні шефів у серці Карпат.

 

Упродовж 3-х днів вони виборювали звання кращого готуючи різноманітні страви. Найбільше ж уваги було приділено українській кухні прагнуть зробити виразнішим та впізнаванішим брендом.

 

«Зараз у Буковель приїжджає надзвичайно багато людей відпочивати, адже його інфраструктура розвивається шаленими темпами і відповідає світовим стандартам. Відповідно, курорт потребує і того, щоб заклади харчування відповідали світовим стандартам, а кухня розвивалась в різних напрямках від досконалої української до італійської, азіатської… Тому такі конкурси розвивають конкурентне середовище і стимулюють розвиток гастрономії в цілому в Україні», - розповідає Валерій Поляков, ініціатор фестивалю, засновник Ресторанної асоціації "Клуб рестораторів".

 

Майстерність кухарів оцінювало міжнародне журі, в якому - потенційні роботодавці - оцінювали з точки зору організації процесу, технологій, які використовують під час створення страви, її смак і витрачений на це час.

 

Вони сміливо міксують базову класику кулінарного жанру з народними традиціями та новими техніками.

 

Найкращим визнали молодого та перспективного Тараса Павліва, друге місце у Тараса Боднара, а трійку замикає Віталій Кареєв.

 

Переможцям у дебютному конкурсі окрім лаврів переможців та визнання журі презентували тиждень відпочинку в Буковелі, а також вікенд на двох.

 

Довідково: Кареєв Віталій вік 30 р проживання - м. Львів досвід - 11 рік ресторан - працює над запуском нового ресторану у центрі Львова учасник шеф-клубу #13CHEFS спеціалізація - сучасна українська кухня, європейська кухня шеф-кухар

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13413590_1036262476461659_3627690906997353443_n.jpg?oh=d84e5918ed8c09d95267c04a2a90dffc&oe=58084E5E

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13339630_1036262533128320_1470048214663991556_n.jpg?oh=0da27244f08e8be925716d6b4ac55987&oe=57D0E0D0

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13428357_1036262536461653_1368543236905424142_n.jpg?oh=1aa9c9b7a6a4816f35efec024dabbf51&oe=57D24008

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13423943_1036262593128314_3075038809931994009_n.jpg?oh=bf9be1485b75c53496457b4e9b004f93&oe=57C384F3

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13413540_1036262666461640_2294088990096379993_n.jpg?oh=3a3319faf0f307884beba9770f60c5e2&oe=5807C325

 

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13435579_1036262799794960_7155078341488336007_n.jpg?oh=2a470248a88685d4e63c8d608e07e005&oe=58074DDE


11.06.2016 504 0
Коментарі (0)

11.12.2025
Павло Мінка

Національні парки Івано-Франківщини, де зберігаються праліси та унікальні види рослин і тварин, стикаються з системними загрозами: незаконними рубками на сотні мільйонів гривень, організованими схемами та обмеженим контролем через воєнний стан.  

743
07.12.2025
Вікторія Косович

Ректор «Івано-Франківської академії Івана Золотоустого» та священник Олег Каськів понад двадцять років поєднує духовне покликання з керівництвом освітою. Як сучасна молодь поєднує навчання, технології та духовність? Чи може церква залишатися авторитетом у світі соцмереж? І як війна змінює освіту та цінності студентів — читайте в інтерв'ю Фіртці.  

4406
04.12.2025
Вікторія Матіїв

Священник з Івано-Франківська Василь Савчин в інтерв'ю журналістці Фіртки розповів про духовний сенс зимових свят — від Святого Миколая до Стрітення — і пояснив, як традиції та сімейні звичаї допомагають відчути Божу любов.  

1557
01.12.2025
Дар'я Могитич

Офіційна статистика прокуратури за 2024–2025 роки — ексклюзив від Фіртки.  

10767
29.11.2025
Олег Головенський

У передріздвяному інтерв’ю Фіртці мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про особисте життя: родинні традиції, сімейний «осередок Марцінківих» в Отинії, друзів і вміння прощати недоброзичливців, а також поділився думками про культурне життя міста — літературу та театр.

3238
28.11.2025
Діана Струк

Як комунальний транспорт Івано-Франківська адаптує маршрути, долає нестачу водіїв, реагує на скарги пасажирів, забезпечує доступність та планує розвиток до 2030 року, журналістка Фіртки поспілкувалася з директором комунального підприємства «Електроавтотрансу» Віталієм Голутяком.  

3508

Він мав особливий голос, талант композитора. Був дотепним, креативним, наполегливим, небагатослівним, потужним і результативним. А ще – дуже цілісною людиною. Такі зараз, в епоху мерехкотіння уваги в потоці самовпевненого дрібного, у все більшому дефіциті…

10927

Завдяки кіноіндустрії з її різдвяними фільмами ми добре знаємо про особливості  святкування Різдва в трансатлантичному світі (США, Канада, Великобританія) та Європі. В Україні серцем цього свята є колядки та щедрівки.  

868

«Голлівуд» завжди або передбачає, або програмує нам майбутнє.

1120

Будь-яку подію, будь-яке явище, будь-який процес можна символічно описати за допомогою одного з трьох ритуалів – наречення імені, шлюбу або панахиди

881
11.12.2025

Святкові застілля часто спокушають нас великою кількістю смачних страв, але переїдання може зіпсувати як настрій, так і самопочуття.  

6278 4
07.12.2025

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м’ясо, рибу та молочні продукти. Натомість у раціоні залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.    

31884 1
04.12.2025

Попри чудові якості, важливо розуміти, що грейпфрут відіграє особливу роль у взаємодії з певними ліками.

11470
13.12.2025

На переконання отця, справжню підтримку дають віра, молитва, Слово Боже, одновірці та щирі друзі. Важливо й самим бути поруч із тими, хто горює — підтримати присутністю, словом та молитвою.

8093
06.12.2025

Сьогодні, 6 грудня, в Україні за новим церковним календарем відзначають День святого Миколая.

1146
04.12.2025

Церква критично ставиться до ворожіння та будь-яких чарів. Усі вони — тяжкий гріх.

7615 1
11.12.2025

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

38679 1
11.12.2025

Адміністрація президента США Дональда Трампа перевертає з ніг на голову звичну логіку американської зовнішньої політики — Європа шокована, але ще в очікуванні змін на кращі стосунки зі своїм стратегічним союзником.  

731
05.12.2025

Василь Вірастюк — народний депутат України IX скликання від Івано-Франківщини. За нього у 2021 році під час проміжних виборів у 87 окрузі проголосували понад 31,2% виборців.

4580
04.12.2025

Александр Стубб, президент та колишній прем’єр-міністр Фінляндії, дипломат та очільник світових структур з великим досвідом, розповів у Foreign Affairs про своє бачення майбутнього світу.

1119
01.12.2025

Вперше в історії Центральний банк Росії почав прямий розпродаж стратегічних запасів золота зі своїх резервів на внутрішньому ринку. Про це стверджує Служба зовнішньої розвідки України.

1469