5 простих страв для пікніка

 

/data/blog/108257/4f21cf0a91eee5bb4c9199ce9120b74c.jpg

 

Літо – чудова пора для відпочинку на природі, а хто не в курсі, то свіже повітря неабияк наганяє апетит! Що ж, нічого іншого не залишається, як організувати пікнік. Ми підготували 5 найкращих ідей простих у приготуванні страв, які порадують вас і ваших близьких.

Сосиски в лаваші

Існує чимало рецептів страв з сосисок, але цей варіант хороший тим, що це смачно, швидко, а головне страва порційна і її зручно їсти.

Інгредієнти:

2 вірменських лаваша
8 сосисок
100 г сиру
Пучок зелені
Майонез, томатний соус, гірчиця


Основа - лаваш і сосиски, але крім цих інгредієнтів, можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю.

Відрізати невеликий шматок вірменського лаваша, покласти на нього сосиску, посипати сиром, зеленню і згорнути лаваш в рулет. Те ж зробити з іншими сосисками. Підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом.
 

 
 

Гамбургери на грилі

Інгредієнти:

600 г фаршу
6 булочок
1 шт. ріпчастої цибулі
6 шматків бутербродного сиру
1 ялтинська цибуля
2 помідори
Сіль, перець, зелень, кетчуп.


У мисці змішати фарш, зелень, дрібно нарізану цибулю, сіль і перець. Сформувати 6 плоских котлет, загорнути у фольгу і покласти на 30 хвилин в холодильник.

Смажити гамбургери на розігрітому грилі близько 5-7 хвилин з кожного боку.

Помідори і ялтинську цибулю нарізати скибочками.

Коли котлети будуть майже готові, викласти на хвилину на решітці булочки (розрізаним боком), потім сформувати гамбургери. Обидві половинки булочок змастити кетчупом, викласти скибочки помідорів і цибулі, потім м'ясну котлету, шматочок сиру і накрити другою половинкою булочки.
 

 
 

Люля-кебаб

Інгредієнти:

1 кг  нежирного фаршу
1 шт. ріпчаста цибуля
Сіль, перець, паприка, свіжа кінза або базилік.


У фарш подрібнити очищену цибулю і вимісити фарш руками до однорідного стану. Додати дрібно нарізану зелень кінзи або базиліку і сіль, перемішати. Приправити паприкою, меленим чорним перцем. Пропустити фарш через м'ясорубку, знову все перемішати. Потім протягом 5 хвилин масу добре відбити (піднімати масу вгору і кидати в миску). Тоді фарш стане в'язким і еластичним. Якщо пропустити цей етап, готовий люля-кебаб буде розвалюватися.

Крім відбивання, для того, щоб люля-кебаб добре тримався на шампурах, фарш потрібно тримати в холодильнику або в мисці на льоду протягом 2-3 годин.

Сформувати котлетки довгастої форми довжиною близько 10 см. Нанизати люля-кебаб на шампури, притискаючи до них фарш і розподіляючи його на бажану довжину. Тоді він буде надійніше триматися на шампурі та рівномірно прожарюватиметься.

Смажити люля-кебаб над вугіллям, періодично перевертаючи, протягом 10 хвилин - до появи золотистого кольору. Готовність можна перевірити, протикнувши люля-кебаб зубочисткою. Якщо йде прозорий сік - все готово.
 

 
 

Яблука в карамелі на шпажці

Інгредієнти:

6 яблук середнього розміру
6 дерев’яних шпажок
400 г ірисок (карамелі)
½ ч.л. ванілі
2 ст. л. води


Встроміть дерев'яні палички в яблука з боку плодоніжки на 3/4 яблука. Покладіть яблука на застелене фольгою і злегка змащене олією деко. Помістіть їх в морозильну камеру на 10-20 хв.

У каструльці на повільному вогні нагрівайте іриски з водою. Постійно помішуйте, поки іриски не розтопляться. Додайте ваніль. Дістаньте яблука з морозильної камери та вмокніть кожне яблуко в карамель, і злегка покрутіть в каструльці, щоб зібрати її. Обітріть низ яблука об край каструльки, щоб стекла зайва карамель. Викладіть на деко і покладіть в холодильник до повного застигання карамелі.
 

 
 

Сангрія

Інгредієнти:

2 яблука
2 апельсини
1 лимон
1лайм
2-3 груші
1 л. сухого червоного вина
1 л лимонаду або газованої води
1 скл. рому
Цукру до смаку
1 ч.л кориці


Нарізати невеликими частинками яблука і апельсини, лимон і лайм зі шкіркою, додати дрібно нарізані груші. Все помістити в глибоку миску та залити склянкою рому на 1 год. Потім викласти фруктову суміш у графин, залити вином та лимонадом чи газованою водою. Додати корицю та цукор та перемішати.

Покласти охолоджуватись на 1 годину до холодильника.

 

uamodna.com


04.06.2016 1781 0
Коментарі (0)

11.12.2025
Павло Мінка

Національні парки Івано-Франківщини, де зберігаються праліси та унікальні види рослин і тварин, стикаються з системними загрозами: незаконними рубками на сотні мільйонів гривень, організованими схемами та обмеженим контролем через воєнний стан.  

748
07.12.2025
Вікторія Косович

Ректор «Івано-Франківської академії Івана Золотоустого» та священник Олег Каськів понад двадцять років поєднує духовне покликання з керівництвом освітою. Як сучасна молодь поєднує навчання, технології та духовність? Чи може церква залишатися авторитетом у світі соцмереж? І як війна змінює освіту та цінності студентів — читайте в інтерв'ю Фіртці.  

4414
04.12.2025
Вікторія Матіїв

Священник з Івано-Франківська Василь Савчин в інтерв'ю журналістці Фіртки розповів про духовний сенс зимових свят — від Святого Миколая до Стрітення — і пояснив, як традиції та сімейні звичаї допомагають відчути Божу любов.  

1559
01.12.2025
Дар'я Могитич

Офіційна статистика прокуратури за 2024–2025 роки — ексклюзив від Фіртки.  

10767
29.11.2025
Олег Головенський

У передріздвяному інтерв’ю Фіртці мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про особисте життя: родинні традиції, сімейний «осередок Марцінківих» в Отинії, друзів і вміння прощати недоброзичливців, а також поділився думками про культурне життя міста — літературу та театр.

3238
28.11.2025
Діана Струк

Як комунальний транспорт Івано-Франківська адаптує маршрути, долає нестачу водіїв, реагує на скарги пасажирів, забезпечує доступність та планує розвиток до 2030 року, журналістка Фіртки поспілкувалася з директором комунального підприємства «Електроавтотрансу» Віталієм Голутяком.  

3514

Він мав особливий голос, талант композитора. Був дотепним, креативним, наполегливим, небагатослівним, потужним і результативним. А ще – дуже цілісною людиною. Такі зараз, в епоху мерехкотіння уваги в потоці самовпевненого дрібного, у все більшому дефіциті…

11501

Завдяки кіноіндустрії з її різдвяними фільмами ми добре знаємо про особливості  святкування Різдва в трансатлантичному світі (США, Канада, Великобританія) та Європі. В Україні серцем цього свята є колядки та щедрівки.  

868

«Голлівуд» завжди або передбачає, або програмує нам майбутнє.

1121

Будь-яку подію, будь-яке явище, будь-який процес можна символічно описати за допомогою одного з трьох ритуалів – наречення імені, шлюбу або панахиди

881
11.12.2025

Святкові застілля часто спокушають нас великою кількістю смачних страв, але переїдання може зіпсувати як настрій, так і самопочуття.  

6278 4
07.12.2025

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м’ясо, рибу та молочні продукти. Натомість у раціоні залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.    

31894 1
04.12.2025

Попри чудові якості, важливо розуміти, що грейпфрут відіграє особливу роль у взаємодії з певними ліками.

11470
13.12.2025

На переконання отця, справжню підтримку дають віра, молитва, Слово Боже, одновірці та щирі друзі. Важливо й самим бути поруч із тими, хто горює — підтримати присутністю, словом та молитвою.

8095
06.12.2025

Сьогодні, 6 грудня, в Україні за новим церковним календарем відзначають День святого Миколая.

1147
04.12.2025

Церква критично ставиться до ворожіння та будь-яких чарів. Усі вони — тяжкий гріх.

7616 1
11.12.2025

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

38681 1
11.12.2025

Адміністрація президента США Дональда Трампа перевертає з ніг на голову звичну логіку американської зовнішньої політики — Європа шокована, але ще в очікуванні змін на кращі стосунки зі своїм стратегічним союзником.  

732
05.12.2025

Василь Вірастюк — народний депутат України IX скликання від Івано-Франківщини. За нього у 2021 році під час проміжних виборів у 87 окрузі проголосували понад 31,2% виборців.

4582
04.12.2025

Александр Стубб, президент та колишній прем’єр-міністр Фінляндії, дипломат та очільник світових структур з великим досвідом, розповів у Foreign Affairs про своє бачення майбутнього світу.

1120
01.12.2025

Вперше в історії Центральний банк Росії почав прямий розпродаж стратегічних запасів золота зі своїх резервів на внутрішньому ринку. Про це стверджує Служба зовнішньої розвідки України.

1470