Що треба враховувати при виборі вугільного грилю

М'ясо, риба, овочі та навіть десерти – все це можна приготувати на грилі. Але перш ніж розпалювати гриль, його потрібно придбати. І грилі вугільні не просто так користуються популярністю.

Особливості вугільного гриля

Найголовніша особливість, властива вугільному грилю, - це аромат диму, яким просочується страва під час приготування. Якщо в газовому грилі такого ефекту можна досягти за допомогою спеціальних аксесуарів (скринька для копчення), то у вугільному все відбувається природним шляхом.

Ще одна особливість – це температурний режим. Діапазон температур на вугільному грилі більший, ніж на газовому. Завдяки цьому він відмінно підходить як для смаження стейків або котлет для бургерів на високих температурах, так і для тривалого копчення великих шматків м'яса на низьких температурах.

Однак, щоб навчитися правильно регулювати ці температури, потрібно трохи практики.

Портативність та доступність — дві речі, з якими важко піти на компроміс. Але вугільний гриль дає і те, й інше! Для шанувальників подорожей вугільний гриль – найкраще рішення. А ще такі пристосування надають традиційного шарму відпочинку.

Наявність кришки відрізняє вугільний гриль від мангалу такими перевагами:

  • Можливістю готувати за будь-якої погоди. Закритий тип конструкції захищає вугілля від попадання дощу, граду та інших неприємних погодних умов. Завдяки цій особливості, готувати смачні страви на грилі можна за будь-якої негоди.
  • Рівномірне прожарювання всього продукту. Крім того, завдяки конструктивним особливостям, на приготування страви витрачається мінімум часу.
  • Висока температура тривалий час. Кришка захищає від вітру, завдяки чому вугілля може довше зберігати свою високу температуру, тим самим можна значно економити їхню кількість.
  • Робота без підключення. У випадку електричного грилю, потрібно буде підключитися до мережі. У той же час, вугільний працює без сторонньої допомоги.

Види вугільних грилів

Серед усієї різноманітності моделей вугільних грилів виділяють кілька підвидів:

  • тосканська модель гриля - це один з найвибагливіших у побуті «гаджетів» для запікання їжі на вугіллі. По суті, це просто дуже міцні металеві грати на ніжках, на яких розташовуються підготовлені до смаження продукти, а потім поміщаються на вогонь;
  • хибачі та його модифікації – це мініатюрна металева міні «пічка»-корытце з вентиляційними отворами знизу, оснащена металевими ґратами, які можна за потребою опускати та піднімати. Така жаровня дає можливість тонкого ручного налаштування температури та потужності запікання;
  • гриль-котел - проста та улюблена класика, користуватися такими моделями неймовірно легко. На дні котла розташовуються вугілля, що горить, над якими знаходиться решітка з продуктами;
  • прямокутні грилі («столи») - ідеальне рішення для приготування шашлику - на прямокутній робочій поверхні легко розташувати численні шампури зі шматочками м'яса;
  • гриль-яйце (Камадо) – класичний гриль-котел був удосконалений та перетворився на керамічний вугільний гриль. Кераміка славиться неймовірною теплоємністю, яка не дає вмісту яйця швидко остигати, а також не виводить вологу з камери гриля.

Інтернет-магазин Napoleon Grills пропонує різні рішення, які підходять для різних ситуацій. Ідеального для всіх барбекю не існує, але підібрати агрегат, який закриє всі запити і радуватиме смачною їжею та довгим терміном служби, можна. Наприклад, сучасні виробники вугільних грилів пропонують своїм покупцям грилі з настільною та підлоговою установкою. Як правило, грилі з настільною установкою не мають різних додаткових опцій, наприклад, тумбою або полицею для зберігання вугілля.

Реклама


09.02.2025 198
30.04.2025
Олег Головенський

Загалом, декларації «обраних народом» виглядають доволі скромними. Нічого особливого. Але дещо цікаве є. Як і сам аналіз та «рейтинги» здобутків чиновників.

1677
28.04.2025
Катерина Гришко

Шахрайка отримала три роки позбавлення волі за те, що виманювала гроші в родичів зниклих воїнів ЗСУ, обіцяючи інформацію про їх місцеперебування. Фіртка вивчила матеріали слідства та судовий розгляд і ділиться з читачами ексклюзивними деталями.

835
23.04.2025
Дарина Кочержук-Слідак

Прокуратура вважає, що ділянки закладу незаконно передали підприємцям нібито для практичних занять учнів, але насправді їх використовували для вирощування врожаю на продаж. Фіртка провела журналістське розслідування щодо цих випадків, зокрема розглянула судові документи. З цими ексклюзивними матеріалами ознайомимо читачів.

938
21.04.2025
Лука Головенський

Де саме в Мюнхені були вбиті агентом КДБ Степан Бандера та Лев Ребет, де знаходилися офіси ОУН, Антибільшовицького Блоку Народів, газетні редакції та проживали Ярослав та Ярослава Стецьки, — про все це у нашому сьогоднішньому дослідженні.

2022
16.04.2025
Тетяна Ткаченко

Про свій шлях у війську, байдужість тилу, сучасні методи мобілізації, терміни служби та історії з війни, які залишили глибокий слід у пам’яті, капітан медичної служби, командир кейсевак-групи 1 батальйону 93-ї бригади Олександр Соколюк розповів  журналістці Фіртки.

3524
12.04.2025
Вікторія Матіїв

Про шлях до Христа, як розрізняти Божу волю від власних бажань, сумніви щодо віри, значення Пасхи та як зберігати духовний спокій під час війни, журналістка Фіртки поспілкувалася зі священником Василем Савчином, який служить в парафії святих Кирила і Методія, Лемківської церкви в Івано-Франківську.

2423 5

Гори не знають політики. Живуть вони поза категоріями лівих і правих, в тих краях, де закінчується система політичних координат, і де розквітає гірський едельвейс, де живуть часи лицарської величі Німеччини, що лише чекають свого часу.

763

Хто уникає позиції перед лицем зла — вже займає позицію. І не на боці добра.

665

Нам фактично  все відомо про смерть Ісуса Христа. А як закінчилось життя його найближчих учнів відомо дуже мало. Хоча кожен з них суттєво доклався до проповіді християнської віри та її поширення.  

638

В цікаві часи живемо. Яке покоління могло ще б спостерігати «Армагедон онлайн» (або ж сингулярний перехід) — хто його знає що вийде? Щодня новини, яких колись вистачало б на десятиліття…

654
23.04.2025

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

10301
18.04.2025

Порівняно з 2024 роком, більшість товарів подорожчали.

1150
27.04.2025

Провідна неділя — перша неділя після святкування Великодня.  

5219
22.04.2025

Видання The Week UK з посиланням на колишнього секретаря померлого папи Франциска включило 45-річного кардинала-українця Миколу Бичка з Австралії в перелік кандидатів на посаду нового Папи Римського.

964
19.04.2025

Які продукти обов’язково мають бути у великодньому кошику, а що освячувати не варто, журналістка Фіртки розпитала у священника Василя Савчина.

2760
17.04.2025

Сьогодні, 17 квітня, християни відзначають Чистий четвер — особливий день у Страсному тижні, який символізує очищення тіла й душі напередодні Великодня.  

1147
29.04.2025

Усі кошти, зібрані з продажу квитків, будуть передані на підтримку Збройних сил України. Кожен квиток — це не просто внесок у незабутні емоції вечора, а реальна допомога нашим захисникам.  

356
27.04.2025

Президент Володимир Зеленський вважає, що найближчими днями можуть відбутися вагомі зустрічі, які наблизять припинення вогню для України.  

673
24.04.2025

У Лондоні тривають знижені до робочого рівня переговори між Великою Британією, США, Україною, Францією та Німеччиною щодо мирного плану припинення російсько-української війни.  

581
21.04.2025

Наступного тижня команда американського президента Дональда Трампа вирушить до Лондона для перемовин щодо перемир’я в Україні.  

627
18.04.2025

Президент Володимир Зеленський застерігає, що держава-агресор готується до завдання нових ударів по українській енергетичній інфраструктурі.  

982 2