З чим їдять суші?

Страви японської кухні дуже подобаються українцям, саме тому вони готуються в багатьох закладах. Зокрема, в барах, ресторанах, піцеріях та кафе. Наприклад, достатньо популярними є суші від Aleksandr Sann – закладу, де працюють справжні фанати своєї справи. Вони та багато інших майстрів готують безліч різних варіацій страви, якими можна насолоджуватися як окремо, так і з іншими делікатесами. Пропонуємо дізнатися, з чим їдять суші, та які напої можна до них підібрати для максимальної насолоди смаком.

З чим подають суші?

Неважливо, обираєте ви доставку, чи замовляєте їжу в закладі, разом з нею подаються стандартні доповнення. Розглянемо основні з них, щоб ви могли одразу підібрати те, що краще розкриє всі смакові відтінки.

Соєвий соус

Солонуватий та злегка пікантний продукт підкреслює смак риби та морепродуктів.

Саме тому, його завжди додають до порцій у одноразовій ємності (якщо замовляється доставка) або в спеціальній піалці в закладах. Шматочки можна злегка вмочувати в соус.

Васабі

З чим їсти суші, якщо хочеться чогось гострого? В цьому випадку підходить ще одне доповнення, яке подається разом зі стравою – васабі. Цей продукт нагадує гірчицю, проте має ніжніший присмак. Він дозволяє краще розкрити смак страв та забезпечує антибактеріальний ефект.

Імбир

Якщо запитати будь-якого поціновувача страви, що подають до суші, то відповідь буде схожа – імбир. Цей компонент має специфічний гострий та навіть злегка пекучий смак, тому його вживають рідко.

Проте, він є цінним у разі замовлення сету, адже запобігає змішуванню смакових відтінків.

Горіховий соус

Хочете дізнатися, яким соусом поливають суші? Ось відповідь – горіховий соус. Продукт готується на основі різних видів горіхів. Зокрема, волоських видів, кеш’ю та арахісу. До них додають різні спеції та добавки, щоб створити збалансоване поєднання. Воно дозволяє підкреслити смаки багатьох страв, в тому числі суші.

Рисовий оцет

Це обов’язковий інгредієнт страви у разі використання класичної технології приготування. Він має злегка кислуватий, але водночас ніжний смак. За рецептурою його змішують з сіллю, цукром та особливим видом водоростей. Готовою сумішшю заправляють рис.

Кунжут

Дрібні зернятка кунжуту використовуються для посипання ролів. Основне призначення – це прикрашання делікатесів. Проте, компонент також надає страві легкий пікантний смак.

Який напій підходить до суші?

Це одне з найпоширеніших запитань, які турбують тих, хто хоче посмакувати улюбленою стравою. Якщо розглядати найкращі напої до суші, то варто виділити традиційне японське сяке та біле сухе вино. Перший напій створюється шляхом бродіння та має міцність до 20%.

Біле сухе вино можна обирати за власними вподобаннями. Злегка кислуватий напій чудово розкриває смкові відтінки делікатесу. Якщо перші два варіанти не підходять, можна спробувати пиво або взагалі безалкогольні напої. Наприклад, запивати суші можете соком, фрешем чи чаєм.

З якими блюдами можна поєднувати суші і роли?

Незважаючи на специфічний смак, ці делікатеси поєднуються з багатьма стравами. Розглянемо найпоширеніші варіації.

Місо-суп

Основними складовими в цьому випадку є паста місо та спеціальний бульон дасі. Класична рецептура передбачає також додавання овочі, цибулі та сиру тофу. Для заправки використовують пікантні спеції. Місо-суп зазвичай пробуджує апетит, тому його подають перед основною їжею.

Темпура

Так називають хрусткий та легкий кляр, в якому обсмажуються різні морепродукти. Найчастіше використовуються креветки. Проте, в деяких барах і ресторанах подають також лосось, кальмар та овочі в темпурі.

Чука

Це різновид морських водоростей, які мають легкий аромат та нейтральний післясмак.

Зазвичай подаються в складі салатів. Окрім них в склад додають моркву, кунжут та різні спеції. Таке поєднання є чудовим доповненням до ролів.

Салати

Суші мають достатньо виражений та насичений смак, тому до них краще обирати легкі салати без жирних соусів та гострих спецій. Найпопулярнішим варіантом вважається варіант на основі водоростей чука або морської капусти. Крім цього, підходять овочеві салати з кунжутною олією та лимонним соком.

Подача та сервірування столу

В закладах для подачі часто використовуються дерев’яні дошки, керамічний та фарфоровий посуд. Щоб прикрасити страву, суші-майстри використовують різні листя рослин, іноді навіть квіти.

Обов’язковим атрибутом також є бамбукові палички. Це можуть бути звичайні або тренувальні (з’єднанні в верхній частині) варіанти. Для комфортної трапези на столі викладаються також серветки.

"Джерело: aleksandrsann.od.ua"

Реклама


31.07.2024 10172
11.12.2025
Павло Мінка

Національні парки Івано-Франківщини, де зберігаються праліси та унікальні види рослин і тварин, стикаються з системними загрозами: незаконними рубками на сотні мільйонів гривень, організованими схемами та обмеженим контролем через воєнний стан.  

741
07.12.2025
Вікторія Косович

Ректор «Івано-Франківської академії Івана Золотоустого» та священник Олег Каськів понад двадцять років поєднує духовне покликання з керівництвом освітою. Як сучасна молодь поєднує навчання, технології та духовність? Чи може церква залишатися авторитетом у світі соцмереж? І як війна змінює освіту та цінності студентів — читайте в інтерв'ю Фіртці.  

4399
04.12.2025
Вікторія Матіїв

Священник з Івано-Франківська Василь Савчин в інтерв'ю журналістці Фіртки розповів про духовний сенс зимових свят — від Святого Миколая до Стрітення — і пояснив, як традиції та сімейні звичаї допомагають відчути Божу любов.  

1548
01.12.2025
Дар'я Могитич

Офіційна статистика прокуратури за 2024–2025 роки — ексклюзив від Фіртки.  

10764
29.11.2025
Олег Головенський

У передріздвяному інтерв’ю Фіртці мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про особисте життя: родинні традиції, сімейний «осередок Марцінківих» в Отинії, друзів і вміння прощати недоброзичливців, а також поділився думками про культурне життя міста — літературу та театр.

3235
28.11.2025
Діана Струк

Як комунальний транспорт Івано-Франківська адаптує маршрути, долає нестачу водіїв, реагує на скарги пасажирів, забезпечує доступність та планує розвиток до 2030 року, журналістка Фіртки поспілкувалася з директором комунального підприємства «Електроавтотрансу» Віталієм Голутяком.  

3501

Він мав особливий голос, талант композитора. Був дотепним, креативним, наполегливим, небагатослівним, потужним і результативним. А ще – дуже цілісною людиною. Такі зараз, в епоху мерехкотіння уваги в потоці самовпевненого дрібного, у все більшому дефіциті…

9376

Завдяки кіноіндустрії з її різдвяними фільмами ми добре знаємо про особливості  святкування Різдва в трансатлантичному світі (США, Канада, Великобританія) та Європі. В Україні серцем цього свята є колядки та щедрівки.  

862

«Голлівуд» завжди або передбачає, або програмує нам майбутнє.

1115

Будь-яку подію, будь-яке явище, будь-який процес можна символічно описати за допомогою одного з трьох ритуалів – наречення імені, шлюбу або панахиди

879
11.12.2025

Святкові застілля часто спокушають нас великою кількістю смачних страв, але переїдання може зіпсувати як настрій, так і самопочуття.  

6272 4
07.12.2025

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м’ясо, рибу та молочні продукти. Натомість у раціоні залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.    

31875 1
04.12.2025

Попри чудові якості, важливо розуміти, що грейпфрут відіграє особливу роль у взаємодії з певними ліками.

11468
13.12.2025

На переконання отця, справжню підтримку дають віра, молитва, Слово Боже, одновірці та щирі друзі. Важливо й самим бути поруч із тими, хто горює — підтримати присутністю, словом та молитвою.

8081
06.12.2025

Сьогодні, 6 грудня, в Україні за новим церковним календарем відзначають День святого Миколая.

1143
04.12.2025

Церква критично ставиться до ворожіння та будь-яких чарів. Усі вони — тяжкий гріх.

7606 1
11.12.2025

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

38675 1
11.12.2025

Адміністрація президента США Дональда Трампа перевертає з ніг на голову звичну логіку американської зовнішньої політики — Європа шокована, але ще в очікуванні змін на кращі стосунки зі своїм стратегічним союзником.  

717
05.12.2025

Василь Вірастюк — народний депутат України IX скликання від Івано-Франківщини. За нього у 2021 році під час проміжних виборів у 87 окрузі проголосували понад 31,2% виборців.

4576
04.12.2025

Александр Стубб, президент та колишній прем’єр-міністр Фінляндії, дипломат та очільник світових структур з великим досвідом, розповів у Foreign Affairs про своє бачення майбутнього світу.

1116
01.12.2025

Вперше в історії Центральний банк Росії почав прямий розпродаж стратегічних запасів золота зі своїх резервів на внутрішньому ринку. Про це стверджує Служба зовнішньої розвідки України.

1467